torsdag 17 januari 2013

SkåneExpressen 2.0 är framtidens kollektivtrafik
Idag åkte jag med under testkörningen av en dubbeldäckare, som kan bli aktuell på linjer i Skåne som idag körs med SkåneExpressen.

Det är en mycket modern buss och har en stor potential för att locka fler resenärer. Erfarenheten från Dubbeldäckartrafik i andra regioner är mycket positiv, exempelvis gav införandet av dubbeldäckare på sträckan Göteborg-Borås år 2010 en resandeökning på 15 %. Vi kommer under torsdagen provköra den här nya bussen på framtida aktuell sträckor för att ser hur den fungerar på Skånska vägar och för att se hur den fungerar.   

Dubbeldäckarna förbättrar tillgängligheten för funktionshindrare, eftersom den ger full tillgänglighet i bottenplan med lågt insteg, något som inte dagens expressbussar erbjuder. Det gör det enklare för rörelsehindrade eller att ta ombord rullstol.

När jag ser in i framtiden med nya sorters kollektivtrafik, ser jag den nya dubbeldäckaren som ett nytt och modernt sätt att resa. Med Internet ombord kommer det att vara det naturliga valet för pendlaren som behöver ro att jobba eller för resenären som vill ta det lugnt en stund. Det finns inte idag en modernare buss än den här.  För att vi ska få fler skåningar att välja bussen framför bilen måste kollektivtrafiken bli ännu bättre, införandet av dubbeldäckaren är ett steg på vägen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar