torsdag 3 mars 2011

Helt rätt med arbetskraftsinvandring och att gömda får rätt till skola och sjukvård

Regeringen och Miljöpartiet är överens om migrationspolitiken. Moderaterna har fått ge sig i flera viktiga frågor. Det betyder bland annat att barn till gömda får rätt att gå i skolan. Barnen kan inte hjälpa att familjen befinner sig i Sverige utan tillstånd. En annan viktig del är att gömda får rätt till sjukvård. I Skåne finns redan denna rätt eftersom vi har gått före lagen, se tidigare inlägg

Visst är det ett "politiskt bakslag för Sverigedemokraterna" Det blir inte minst tydligt med tanke på att regeringen tydliggör att friare regler för arbetskraftsinvandring står fast och förhoppningsvis också kommer att omfatta företagare.

Media

Tidigare inlägg

4 kommentarer:

 1. För SD som parti är väl detta tvärtom en framgång. Det manifesterar ännu tydligare att Sverigedemokraterna är det enda svenska parti som driver frågan om en restriktiv och förnuftig invandringspolitik. Det befäster det partiet redan sagt om en präktig sjuklöver och SD som enda verkliga opposition. Sånt här ger röster.

  SvaraRadera
 2. Tagit från en annan, vettigare blogg:
  "Alliansen har försämrat levnadsvillkoren för tio tusentals människor som har utförsäkrats från försäkringskassan med de mycket tuffare regler som finns idag, men samtidigt så slänger man ut flera hundra miljoner kronor på att ge människor som uppehåller sig illegalt i Sverige fri sjukvård och fri skolgång."

  Dessutom får våra gamla, de som bygg upp landet, på ålderdomshemmen inte duscha, dricka kaffe så mycket de vill och behöver. Det är alltså så ni vill ha det.

  Försök inte heller lura oss att de som kommer hit är välutbildade. T ex är de flesta somalier, som är den största gruppen invandare, analfabeter och hur de ska kunna bidra med nått till vårat land kan man undra.

  Det är skamligt hur ni skiter i den egna befolkningen!

  SvaraRadera
 3. Klart att det är ett politiskt bakslag för Sverigedemokraterna om man med detta menar möjligheten att få gehör för sin politik. Förslaget möjliggör arbetskraftsinvandring för fler människor (Sd är emot) och att människor som är gömda i Sverige får rätt till till skola och sjukvård. Även här är Sd emot.

  I ärlighetens namn är det ju ett politiskt nederlag även för S och V (emot arbetskraftsinvandring), men det är inte lika påtagligt eftersom de till skillnad från SD inte enbart driver frågor relaterade till invandring.

  När det gäller kostnaderna är erfarenheten från Skåne, där vi sedan något år tillbaka redan infört det som nu blir lag, att problemet snarare är underkonsumtion än överkonsumtion av sjukvård.

  SvaraRadera
 4. Du gör missen att tro att alla som röstade på alliansen senaste valet kommer göra det igen. De flesta som röstade på alliansen gjorde det trots eran idiotiska flyktingpolitik. Detta är allt annat än ett bakslag för SD.

  SvaraRadera