måndag 4 mars 2013

Pendlarexperimentet i Skåne lockar nya resenärer till kollektivtrafikenUnder hösten har mer än 30 000 skåningar fått chansen att testa den skånska kollektivtrafiken genom att under två veckor resa gratis. På kollektivtrafiknämndens möte tidigare idag presenterades resultatet. Av de omkring 30 000 provåkarna anger 30 procent av dem att de reser mer med Skånetrafiken idag, vilket visar att nya resenärer har lockats till kollektivtrafiken. Särskilt glädjande är det att 82 % av dem som använde provåkarkortet säger att de skulle rekommendera sina vänner och bekanta att åka med kollektivtrafiken.

En indikation på den positiva utvecklingen är att resandet i januari 2013 ökade med 8,5 procent jämfört med januari förra året. Eftersom även intäkterna har ökat kan man med säkerhet konstatera att en hel del nya kunder har börjat resa med Skånetrafiken och att Pendlarexperimentet är en bidragande orsak. 

Vi har ett politiskt mål om fler och nöjdare kunder och det här resultatet är därför väldigt positivt. Pendlarexperimentet är en del i arbetet med strategi att locka fler bilister till kollektivtrafiken och därmed få fler skåningar att använda sig av klimatsmarta transporter. Det är glädjande att så många nya resenärer tycker att kollektivtrafiken underlättar vardagen. Att resultatet är bättre än i andra delar av Sverige är särskilt glädjande, se Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar