fredag 12 september 2014

Uppmaning till den danska Regeringen: Ta ansvar istället för att varna för att syriska flyktingar i Sverige ska bli välfärdsturister i Danmark


I veckan skrev jag i Sydsvenskan tillsammans med EU-minister Birgitta Ohlsson om Danmarks socialdemokratiska justitieminister Karen Hækkerup och hennes uttalande om syriska flyktingar i Sverige kommer bli "välfärdsturister" i Danmark, se bland annat Sydsvenskan. Men när journalisterna börjar ställa frågor om vilka belägg det finns för påståendet om att Syriska flyktingar skulle ta sig över bron till Danmark för att "leva på bidrag" visar det sig givetvis att det var ett påstående utan koppling till verkligheten

Vår tydliga vädjan till den danska regeringen är tydlig: Ta ansvar istället för att varna för att syriska flyktingar i Sverige ska bli välfärdsturister i Danmark. 

Det finns ingen motsättning mellan att ta emot flyktingar och ha en bra ekonomisk utveckling. Sverige och Tyskland ligger i den absoluta EU-toppen när det gäller invandring och har samtidigt haft den starkaste ekonomiska utvecklingen i EU under de senaste åren. 

 Jag tror på ett samhälle där vi tar ansvar när människor kommer till Sverige och Europa och knackar på dörren. Det borde fler länder göra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar