fredag 11 november 2011

Hyrcyklar är bra för kollektivtrafiken

Läser på Marcus Ljungqvist blogg på Sydsvenskan om cykel och kollektivtrafiken. Som jag tidigare förmedlat här på bloggen tror jag att det viktigaste är att hitta sätt att kombinera sin resa i kollektivtrafiken med tillgång till cykel. Det är inte realistiskt att tro att det finns plats för många cyklar på tågen när man åker i pendlingstider.


I framtiden tänker jag mig ett system med ”hyrcyklar” (Rent n bike) där den som pendlar mellan exempelvis Kävlinge och Malmö tecknar ett tillval på sitt jojokort som berättigar till en hyrcykel som tar pendlaren från stationen till arbetsplatsen. Det är en effektivare lösning än att ta med den egna cykeln ombord. Dessutom skapar det kortare pendlingstider för den som idag inte bor eller arbetar nära en station eller en hållplats."


Det ska bli spännande att följa Marcus Ljungqvist när han tillsammans med ”blogg-grannen”, Christian Fasth, ska åka Öresund runt med cykel och "titta på tillgängligheten och användarvänligheten när det kommer till att parkera cykeln vid stationerna". 


Tidigare blogginlägg:
Hyrcyklar utvecklar kollektivtrafiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar