torsdag 13 januari 2011

Att vi kan spela på tågförseningar visar på behovet av en HH-förbindelse

Nu går det spela på SJ:s tågförseningar rapporterar SvD. Det är inte så konstigt med tanke på att ny statistik från Trafikverket visar att nästan ett av tre (28 procent) persontåg var försenat i december. Lite tragikomiskt är det allt.

Samtidigt meddelar regeringarna i Sverige och Danmark att de tänker ha en hearing om en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör, se SvD och Sydsvenskan. Det är mycket glädjande och visar på att de argument som framfördes i en rapport av IBU Öresund härförleden har bäring.

Vi måste kunna prata om två saker samtidigt, dels det kortsiktiga behovet av att få till en mer tillförlitlig kollektivtrafik (underhåll) och behovet av nya infrastruktursatsningar. I Öresund är möjligheterna till en fördjupad integration och mer hållbara transporter intimt kopplade med att det blir en HH-förbindelse.

1 kommentar:

  1. Jag åkte tåg till Göteborg häromdagen och till Malmö igår. Det gick jätte bra. Vi får inte glömma att 72 % av tågen var i tid i december. Det kanske går för många tåg. Glaset kan vara både halv-fullt eller halv-tomt.

    SvaraRadera