onsdag 8 september 2010

Ny lokaler för vårdcentralen i Södra Sandby

Att hitta en lösning med bättre arbetsmiljö för Vårdcentralen i Södra Sandby har varit en viktig men svår fråga att lösa. Nu finns förslag på en lösning på de dåliga arbetsmiljöproblemen på vårdcentralen i Södra Sandby. Vårdcentralen kommer att finnas kvar i centrumhuset och flytta in i folktandvårdens lokaler. Folktandvården flyttar till en ny, större lokal.

Det finns de som ropar efter en nybyggd vårdcentral. En ny vårdcentral enligt tidigare förslag skulle ha inneburit en hyreshöjning på 400 procent! Det har inte varit ekonomiskt hållbart för vårdcentralen att bära en sådan kostnad. Det vore inte att värna om våra skattepengar att medverka till en sådan chockerande höjning.

En bra arbetsmiljö är en förutsättning för ett sunt arbetsklimat. Det här är ett första steg i rätt riktning. På längre sikt hoppas jag att vi kan förhyra en annan lokal som är anpassad till en växande befolkning i Södra Sandby. Jag hoppas att Region Skåne tillsammans med Lunds kommun komma fram till en långsiktig lösning.

Media: Skd Skånskan2 Sydsvenskan


3 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Om vårdcentralen håller till i samma lokaler som när jag växte upp, behövs det en bättre arbetsmiljö skyndsamt...

  SvaraRadera
 2. Skulle vara intressant att få veta vad uppgifterna om 400 procent i hyreshöjning är baserade på. Vad är kostnaderna för renoveringen av pizzerialokalerna och vad är kostnaden för ombyggnaden i centrumhuset? Vem ska bekosta den personal som måste anställas för att kunna bemanna en arbetsplats i två plan med ett helt affärsplan emellan?
  Hur är det tänkt att bygga en hiss som är stor nog att rymma en ambulansbår + personal + utrustning? Ventilationen är ett MYCKET stort problem eller den hoppar man över eftersom detta bara är en tillfällig lösning.

  SvaraRadera
 3. Uppgiften om en hyreshöjning på 400 procent är den uppgift som Region Skånes fastighetsnämnd anger. Kostnaden för renovering av den tidigare pizzerian sker för att folktandvården i Södra Sandby ska få bättre lokaler (större) och skapar nya möjligheter för Folktandvården.

  Tanken är, precis som du skriver, att bygga en hiss mellan våningarna. Vi har inte fått några signaler på att det skulle finnas problem förknippade med detta.

  mvh
  Mats

  SvaraRadera